Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nuk na çudit aspak fakti që edhe personazhet e famshëm ashtu si ne janë të dashuruar pas ushqimeve tradicionale. Këngëtarja Aurela Gaçe ka treguar se “vdes” për kulaç me djathë dhe gjalpë, pavarësisht se ajo është shumë e kujdesshme me ushqimin dhe kaloritë e tepërta.
“Kur shkoj te mami i kërkoj të më bëjë kulaç. Vdes për kulaç me gjalpë dhe djathë” – është shprehur Aurela gjatë një interviste.
Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju kulaçin me djathë, të preferuarin e Aurela Gaçes:
Vendosim në një tas miellin, shtojmë pak pluhur pjekës, më pas shtojmë vezët, kosin, djathin e bardhë të thërrmuar dhe gjalpin.
E përziejmë brumin me dorë dhe e kontrollojmë nëse nevojitet të shtojmë pak më shumë miell.
Brumi duhet të jetë i plotë njësoj si brumë petash.
Realizojmë kuleçka të rrumbullakëta dhe i vendosim në një tavë me letër kuzhine.
I vendosim më pas në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë të piqen për 15 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment