Në tryezën e Aurela Gaçes: Si të gatuash pjatën e preferuar të këngëtares
Nuk na çudit aspak fakti që edhe personazhet e famshëm ashtu si ne janë të dashuruar pas ushqimeve tradicionale. Këngëtarja Aurela Gaçe ka treguar se “vdes” për kulaç me djathë dhe gjalpë, pavarësisht se ajo është shumë e kujdesshme me ushqimin dhe kaloritë e tepërta.
“Kur shkoj te mami i kërkoj të më bëjë kulaç. Vdes për kulaç me gjalpë dhe djathë” – është shprehur Aurela gjatë një interviste.
Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju kulaçin me djathë, të preferuarin e Aurela Gaçes:
Në tryezën e Aurela Gaçes: Si të gatuash pjatën e preferuar të këngëtares
Ingredientët
250 gr miell
250 gr djathë të bardhë
100 gr kos
2 kokra vezë
½ gotë gjalpë
1 pako pluhur pjekës
Kripë
Piper i zi
Udhëzimet
1
Vendosim në një tas miellin, shtojmë pak pluhur pjekës, më pas shtojmë vezët, kosin, djathin e bardhë të thërrmuar dhe gjalpin.
2
E përziejmë brumin me dorë dhe e kontrollojmë nëse nevojitet të shtojmë pak më shumë miell.
3
Brumi duhet të jetë i plotë njësoj si brumë petash.
4
Realizojmë kuleçka të rrumbullakëta dhe i vendosim në një tavë me letër kuzhine.
5
I vendosim më pas në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë të piqen për 15 minuta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment