Receta e Izabelës: Biskota me kanellë dhe krem tartari
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Izabela na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Biskota me kanellë dhe krem tartari janë ëmbëlsira e preferuar e Izabelës që ajo do të ndajë me ne sot.
Ngroheni furrën në 180 gradë.
Vendosni 2 pllaka të mëdha pjekjeje me letër pergamene.
Në një tas të mesëm, futeni së bashku miellin, kremin e tartrës, sodën e pjekjes dhe kripën.
Në një tas të veçantë duke përdorur një mikser dore, hidhni gjalpë me 1 filxhan sheqer të grimcuar dhe sheqer kaf deri sa të bëhet si masë.
Shtoni vezë dhe përzijini deri sa të kombinohen.
Në një tas të cekët, kombinoni ¼ filxhan sheqer me kanellë.
Rrotulloni brumin në topa, pastaj rrokullisini topat në sheqerin me kanelle.
Organizoni biskotat në fletët e pjekjes.
A të ndodh që sapo nis i ftohti, oreksi shtohet vetë? Nuk është kapriço… trupi ka një arsye të qartë pse kërkon më shumë ushqim gjatë dimrit Çfarë ndodh realisht në trup? Kur temperaturat ulen, organizmi përdor më shumë...
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Nga ndryshimet e humorit te fryrjet, ky frut i gjelbër plot vlera ndihmon trupin të ndihet në ekuilibër, i qetë dhe me energji gjatë gjithë muajit. Ndihmon për gjumë të qetë 😴 Kiwit nxit prodhimin e melatoninës, duke përmirësuar...
Lini një koment