Lazanja me kungull, gjizë dhe spinaq

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 40 min

Ingredientët

  • Gjizë
  • Spinaq i ngrirë
  • Mocarela
  • 4 lugë çaji djathë pecorino
  • 1/8 lugë çaji arrëmyshk
  • 1 paketë pure kungulli
  • 8 peta lazanje
  • 1/2 c. krem Fraiche
  • Ujë
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 220 gradë.

2

Në një blender hidhni gjizën dhe spinaqin derisa të formohet masë kremoze.

3

Transferoni në një tas dhe shtoni 1/2 filxhan mocarela, 2 lugë pecorino, arrëmyshk, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji.

4

Përhapni 1/2 filxhan kungull në pjesën e poshtme të një tave pjekje katrore.

5

Hidhni 2 peta lazanje dhe shtoni sipër kungullin.

6

Hidhni një petë tjetër dhe shtoni gjizë.

7

Përseriteni procesin dy herë.

8

Vendosni 2 peta të mbetura në krye.

9

Në një tas të vogël, kombinoni kremin frache dhe ujë dhe përhapeni sipër petës.

10

Hidhni një sasi të vogël me 1/4 filxhan mocarela dhe 2 lugë pecorino.

11

Mbulojini fort me një copë letre metalike (për të parandaluar fërkimin) dhe piqni për 15 minuta.

Lini një koment