Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrohni skarën në nxehtësi të lartë.
Lyejeni skarën me një limon dhe vendoseni mënjanë, pastaj prisni dy limonët në gjysmë.
Mishin e derrit lyejeni me furçë me 1 lugë çaji vaj dhe marinojeni me 1/2 lugë çaji kripë.
Vereni mishin në skarë duke u kthyer herë pas here për 18 deri në 20 minuta.
Transferojeni tek dërrasa e prerjes dhe lereni të pushojë së paku 5 minuta.
Ndërkohë, shtoni një brokoli me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe piqeni së bashku me mishin e derrit, derisa të zbutet.
Miksoni salcën harissa me 2 lugë gjelle vaj dhe përzijeni me brokoli dhe lëng limoni.
Shtrydhni limonin mbi mishin e derrit, pastaj priteni mishin në feta.
Shërbejeni me broktoli dhe limon të pjekur në skarë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment