Bukë – kek me banane dhe boronicë

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 50 min

Ingredientët

  • 3 banane të pjekura
  • 2 vezë
  • ½ filxhan 2% kos të thjeshtë grek (140 gr)
  • ⅓ filxhan mjaltë (115 gr)
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 1 lugë çaji sode buke
  • 1 ½ filxhan miell gruri (170 gr)
  • 1 filxhan boronicë (100 gr)

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 180˚C.

2

Në një tas të mesëm,hidhni bananet e prera me copëza.

3

Përzierni vezë, kos, mjaltë, ekstrakt vanilje dhe sode buke në përzierje.

4

Shtoni miell dhe përziejeni.

5

Shtoni boronica dhe vazhdoni ta përzjeni.

6

Hidheni brumin në një tavë të ngritur.

7

Piqeni për rreth 50 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh të pastrohet nga mesi i bukës.

8

Lereni të ftohet për 15 minuta para se ta shërbeni.

Lini një koment