3 zëvendësuesit e miellit që shijojnë po aq shumë sa mielli i grurit
Mielli i grurit është konsideruar gjithmonë miell i shëndetshëm, por plot gluten, madje shpeshherë edhe si faktor alergjie tek persona të ndryshëm. Prandaj studiuesit e ushqimit kanë ardhur në ndihmë me zgjidhje alternative, duke sugjeruar disa lloje të tjera mielli.
1.Miell bajamesh
Ky lloj mielli është një burim i fortë i kalciumit dhe magnezit. Mund ta përdorni për gatime të ndryshme, edhe për të pjekur pulë ose peshk.
2.Miell nga bananet jeshile
Mielli i bananeve është më i pasur me niseshte, e cila nuk përthithet plotësisht nga trupi dhe i’u bën të ndiheni më të plotë gjatë ditës.
3.Miell lajthie
E mbushur me proteina (rreth 21 gram për filxhan) dhe me fibra, ky pluhur pa gluten mban një aromë të këndshme në sajë të një aromë prej dheu nga rrënjët e saj. Këtë miell mund ta përdorni kur gatuani mish ose hamburger.
Pirja e ujit rekomandohet gjerësisht nga ekspertët e shëndetit si një mënyrë e thjeshtë dhe efektive për të ruajtur shëndetin e mirë. Praktika e pirjes së ujit të parë në mëngjes, veçanërisht me stomakun bosh, është përkrahur nga shumë...
Vuan nga rënia e flokëve? Flokët e tu duan ‘vite’ që të rriten dhe sërish s’je i kënaqur me gjatësinë dhe shëndetin e tyre? Dëshiron flokë më të dendur? Të tregojmë si ta përgatisësh vetë vajin e rozmarinës në...
Çfarë duhet të bëni për të normalizuar organizmin pas një nate ku e keni tejkaluar me ushqim, ëmbëlsira dhe alkool? Më poshtë keni listën e ushqimeve që do t’ju ndihmojnë të normalizoni dhe pastroni organizmin, në një dietë Detox....
Lini një koment