3 zëvendësuesit e miellit që shijojnë po aq shumë sa mielli i grurit
Mielli i grurit është konsideruar gjithmonë miell i shëndetshëm, por plot gluten, madje shpeshherë edhe si faktor alergjie tek persona të ndryshëm. Prandaj studiuesit e ushqimit kanë ardhur në ndihmë me zgjidhje alternative, duke sugjeruar disa lloje të tjera mielli.
1.Miell bajamesh
Ky lloj mielli është një burim i fortë i kalciumit dhe magnezit. Mund ta përdorni për gatime të ndryshme, edhe për të pjekur pulë ose peshk.
2.Miell nga bananet jeshile
Mielli i bananeve është më i pasur me niseshte, e cila nuk përthithet plotësisht nga trupi dhe i’u bën të ndiheni më të plotë gjatë ditës.
3.Miell lajthie
E mbushur me proteina (rreth 21 gram për filxhan) dhe me fibra, ky pluhur pa gluten mban një aromë të këndshme në sajë të një aromë prej dheu nga rrënjët e saj. Këtë miell mund ta përdorni kur gatuani mish ose hamburger.
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment