Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Përzini qershi me mjaltë dhe 50 gr sheqer në një tigan.
Lërini të vlojnë duke i nxitur herë pas here.
Përzieni lugë çaji miell misri me 1 lugë çaji ujë të ftohtë, shtojeni në përzierjen e qershisë dhe gatuajeni.
Hiqeni nga zjarri dhe vendoseni mënjanë përzierjen për t'u ftohur.
Përzieni të verdhat e vezëve me 100 gr sheqer, derisa përzierja është e bardhë dhe kremoze. Shtoni dhe mascarpone.
Tundni të bardhat e vezëve deri sa të bëhen krem dhe të përziejini në Kirsch.
Hidhni biskotat në 6 gota dhe derdhni përbërjen e qershisë mbi ta, e ndjekur nga përzierja e mascarpones.
Mbulojini gotat dhe vendosini në frigorifer për të paktën 4 orë.
Nxirrini nga frigoriferi dhe spërkatini me çokollatë të bardhë para se të shërbeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment