Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Lajini hithrat në ujë të ftohtë duke përdorur dorashka.
2.Vendosni tenxheren në zjarr dhe kur uji të ketë marrë valë, hidhni hithrat dhe lërini të zihen për 5-10 minuta.
3.Më pas kullojini dhe lërini mënjanë. Sigurohuni që të ruani një gotë lëng nga hithrat e ziera.
4.Vendosni një tigan në zjarr dhe shtoni dy lugë gjelle gjalpë, bashkë me hudhrat.
5.Lërini të gatuhen në temperaturë mesatare deri sa hudhra të lëshojë të gjithë aromën e saj.
6.Më pas hidhni një lugë gjelle miell dhe lërini të kavërdiset për 30 sekonda.
7.Shtoni hithrat dhe lëngun e tyre dhe përziejini.
8.Lërini të valojnë për rreth 10 minuta deri sa lëngjet të kenë avulluar.
9.Në një enë tjetër përzieni qumështin me pak salcë pana, shtoni arrëmyshkun, kripën dhe piperin.
10.Sipër fërgesës, mund të hidhni edhe pak salcë pana dhe servireni menjëherë.
Receta marrë nga Agroweb
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment