Tortë e pjekur me bazë rikota, shija do t’ju kënaqë!
200 gr gjalpë të pakripur, të ftohur, të copëtuar
385 gr sheqer pluhur
5 vezë
3 gota miell i thjeshtë
1 lugë pluhur pjekje
700 gr rikota
500 gr djathë krem, në temperaturë dhome
2 lugë ekstrakt vanilje
Sheqer pluhur
1.Vendosni gjalpin dhe 165 gr sheqer në një mikser dhe rrihini derisa të formohet një masë.
2.Shtoni 1 vezë derisa të kombinohen mirë. Shtoni miell, pluhur pjekje dhe një majë luge kripë.
3.Prisni një të tretën e brumit, rrafshojeni në një drejtkëndësh dhe mbylleni në mbështjellës plastik.
4.Gjithashtu pjesën tjetër të brumit mbylleni në mbështjellës plastik. I ftohni të dyja copat e brumit për 2 orë.
5.Ngroheni furrën në 200 ° C. Një tavë drejtkëndëshe 20cm x 30cm x 5cm mbështilleni me letër furre, duke lënë një dalje prej 3cm.
6.Merrni pjesën e madhe të brumit dhe lyejeni me miell, pastaj shtrojeni tek tava dhe anësoret shpojini me pirun.
7.Vendoseni tavën në furrë për 20-25 minuta deri sa baza e brumit të marrë ngjyrë të artë.
8.Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet plotësisht.
9.Merrni pjesën e vogël të brumit dhe priteni në shirita të gjata me gjerësi 6 cm për ta rreshtuar në anët e tavës.
10.Vendoseni në frigorifer ndërsa bëni mbushjen.
11.Ulni nxehtësinë e furrës në 160 ° C. Për të bërë mbushjen, rrihni lehtë 4 vezët e mbetura. Vendosni ricotta dhe djathin krem në një mikser dhe rrihini derisa masa të bëhet kremoze.
12.Shtoni vaniljen, 1 filxhan sheqer për t’u kombinuar.
13.Vendosni në anët e tavës shiritat e brumit, duke i shtypur butësisht në majë për të krijuar një bashkim me pjesën e poshtme.
14.Me anë të një luge mbushni pjesën boshe të tavës dhe shtrojeni masën në mënyrë të njëtrajtshme.
15.Piqeni për 1 orë 20 minuta ose derisa cepat të vendosen me një lëkundje shumë të lehtë në qendër (mund të plasë pak, por do të qetësohet kur të ftohet).
16.Fikni furrën dhe lëreni tortën të ftohet plotësisht në furrë.
17.Mos harroni ta shërbeni me sheqer pluhur sipër.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment