1.Në një enë hidhni përbërësit për brumin pa mocarelën, përzijini mirë deri sa të formohet një masë homogjene brumi i butë.
2.Hidheni brumin në një hapësirë me pak miell dhe ngjesheni me dorë.
3.Lëreni brumin të vijë pak dhe më pas hapeni sërish me dorë në formë rrumbullake.
4.Me anë të prerëse brumi krijoni në mënyrë të rregullt disa prerje tek brumi që mund të jenë në katrorë të vegjël në mënyrë që të futen mes ndarjeve copat e mocarelës.
5.Ndërkohë përgatisni salcën e hudhrës duke përzierë në një enë përbërësit.
6.Hidheni salcën e krijuar sipër brumit dhe sigurohuni të futet edhe në çarjet që kemi krijuar.
7.Pasi mbaroni me salcën hidhni sipër mocarelën e prerë në copa të barabarta duke e vendosur mes të çarave të brumit.
8.Shtoni pak borzilok sipër dhe futeni në 200 gradë C për rreth 20 -25 minuta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment