Enchiladas të pjekura me guacamole

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 50 min

Ingredientët

  • 2 lugë çaji vaj
  • 1 qepë të madhe, të skuqur dhe të copëtuar imët
  • 1-2 thelpinj hudhër
  • 500 gr mish viçi
  • 400 gr fasule
  • 200 gr misër i konservuar
  • 200 gr salca të gatshme
  • 2 domate zemër kau
  • 6 tortilla me miell
  • 100 gr djathë çedar
  • 200 ml ajkë e thartë
  • 2 avokado
  • 2 lugë çaji lëng limoni
  • Fara koriandri
  • Rigon

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 200 gradë dhe nxehni vajin në një tigan të madh dhe skuqni qepën, hudhrën dhe mishin.

2

Shtoni fasulet, misrin, kripën, piperin e zi dhe specin djegës për shije.

3

Përzijini mirë dhe shtoni domatet e copëtuara.

4

Vendoseni tortillat në sipërfaqen e punës dhe hidhni me lugë mbi dy të tretat e përzierjes së mishit.

5

Bëjini role dhe pritini në gjysmë diagonale.

6

Mishin e mbetur shtrojeni mbi tavën e përgatitur dhe vendosni enchiladas në krye.

7

Përzieni djathin dhe ajkën së bashku dhe hidhini me lugë mbi to.

8

Piqni për 30 minuta.

9

Në një tas, përzini avokado, lëng limoni dhe domate.

10

Shtoni kripë, piper të zi dhe farë koriandër, për shije.

11

Shërbejini enchiladas dhe guacamole me rigon.

Lini një koment