Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë dhe nxehni vajin në një tigan të madh dhe skuqni qepën, hudhrën dhe mishin.
Shtoni fasulet, misrin, kripën, piperin e zi dhe specin djegës për shije.
Përzijini mirë dhe shtoni domatet e copëtuara.
Vendoseni tortillat në sipërfaqen e punës dhe hidhni me lugë mbi dy të tretat e përzierjes së mishit.
Bëjini role dhe pritini në gjysmë diagonale.
Mishin e mbetur shtrojeni mbi tavën e përgatitur dhe vendosni enchiladas në krye.
Përzieni djathin dhe ajkën së bashku dhe hidhini me lugë mbi to.
Piqni për 30 minuta.
Në një tas, përzini avokado, lëng limoni dhe domate.
Shtoni kripë, piper të zi dhe farë koriandër, për shije.
Shërbejini enchiladas dhe guacamole me rigon.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment