Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim vendosni një tenxhere me ujë të ziejnë spagetit.
Gatuajini spagetit sipas udhëzimeve të etiketës.
Pasi të zihen kullojini dhe lerini të ftohen krejtësisht.
Në enë të madhe, hidhni misër, kungullin e verdhë, kungullin e njomë, specin, qepë, vaj, kripë dhe piper të zi.
Gatuajini duke i përzier mirë, për rreth 10 minuta.
Në një tas tjetër hidhni pak tul limoni, pesto, kripë dhe piper.
Përzijini mirë dhe shtoni në tas kungullin e verdhë, kungullin e njomë dhe qepën.
Hiqni kokrrat e misrit nga kallinjtë dhe shtojini në tas së bashku me domatet, majdanoz dhe makaronat e gatuara.
Përzjini mirë që spagetit të marrin shije,
Shërbejini në temperaturë dhome.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment