Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Pastroni mishin nga dhjami dhe priteni në kubikë rreth 3 centimër.
Hidhni në tigan vaj ulliri, hudhrën e prerë përgjysmë dhe gjysmën e degës së rozmarinës dhe skuqeni me hudhrën.
Shtoni copat e mishit.
Kavardiseni mishin në zjarr të fortë dhe kur të jetë skuqur nga të gjitha anët, shtoni verën e bardhë, pak kripë dhe lëreni në zjarr të ulët, mbuluar me kapak, për rreth gjysmë ore.
Kur mishi të jetë zbutur hiqni degën e rozmarinës.
Në një tas rrihni mirë vezët dhe shtoni djathin e grirë dhe lëngun e një gjysmë limoni.
Hidheni masën në tiganin ku po gatuhet mishi, i zier tashmë.
Përziejeni mirë në mënyrë që vezët dhe djathi të shpërndahen nëpër të gjithë sasinë e mishit dhe lëreni në zjarr deri kur veza të jetë zier.
Servireni të nxehtë.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment