Gjoks pule i pjekur me parmixhano dhe mocarela

Persona: 4 veta
Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 50 min

Ingredientët

  • 1/2 filxhan vaj ulliri
  • 1 qepë e vogël
  • 1 karafil hudhër
  • 1 kuti me domate të zhveshura
  • 1 lugë çaji sheqer
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1 lugë gjelle gjalpë pa kripë
  • 1/2 filxhan miell
  • 3 vezë të rrahura
  • 1/2 filxhan me thërrime buke
  • 6 lugë çaji djathë parmixhano
  • 4 copa gjoks pule
  • 8 copa djathë mocarela, të prera hollë

Udhëzimet

1

Ngrohni 2 lugë vaj në një tigan mbi nxehtësi të mesme.

2

Shtoni qepët dhe gatuajini rreth 3 minuta.

3

Shtoni hudhër dhe gatuajeni 2 minuta më shumë.

4

Shtoni domatet, sheqerin, kripën dhe ujë 1/3 filxhan dhe gatuajini deri sa të trashet pak, rreth 20 minuta.

5

Shtoni gjalpë dhe përzijeni deri sa të shkrihet.

6

Transferoni salcën në një blender dhe bëjeni pure.

7

Ngroheni furrën në 375 °.

8

Vendoseni miellin dhe vezët në enët e veçanta të cekëta.

9

Miksoni thërrimet e bukës me 1/4 filxhan parmixhano në një pjatë të cekët.

10

Pastaj shtoni kripë dhe piper.

11

Hidhni mishin e pulës në miell, pastaj zhyteni në vezë, kalojeni tek thërrimet e bukës dhe transferim në një pjatë.

12

Nxehtësia 3 lugë çaji vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni mishin e pulës.

13

Skuqeni 3-4 minuta, pastaj transferojeni në një fletë pjekje.

14

Përhapeni 1 filxhan salcë në një pjatë dhe lyejeni mishin e pulës nga të dyja anët.

15

Hidhni sipër çdo cope mishi mocarela, nga një lugë salcë dhe djathë parmixhano.

16

Futeni mishin në furrë dhe lereni të gatuhet rreth 15 minuta.

Lini një koment