Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 275 °.
Në një tas të madh, hidhni patatet e ëmbla dhe lyejini me vajin e ullirit, 2 lugë çaji kripë, piper dhe fara kopre në mënyrë të barabartë.
Më pas kalojini patatet në një fletë pjekjeje dhe piqni derisa të zbuten dhe të karamelizohen, rreth 2 orë.
Ngrohni skarën dhe hidhni patatet e ëmbla derisa të digjen lehtë në majë, 1 deri në 2 minuta.
Hiqni patatet e ëmbla nga skara dhe lërini të ftohen për 10 minuta në fletën e pjekjes.
Ndërkohë hidhni hudhrën në një tas të vogël, përzijini me salcën e kosit dhe shtoni kripë.
Transferojini patatet e ëmbla në një pjatë shërbyese, shtypni butësisht me dorën tuaj mishin e patates dhe e kaloni mishin në kripë.
Hidhni mbi çdo patate pak salcë kosi dhe spërkatini me qepë të njoma para se ti shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment