Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lyeni tavën me 1 lugë gjelle gjalpë.
Në një tigan shkrini 1 lugë gjelle gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepët, kripë dhe piper dhe gatuajini derisa të zbuten, rreth 3 minuta.
Uleni nxehtësinë dhe vazhdoni ti gatuani qepët deri sa të theken mirë, rreth 40 minuta.
Kalojini në një tas të vogël dhe kthejeni tiganin në sobë.
Ngroheni furrën në 375 °.
Në tigan, shtoni gjalpin e mbetur dhe rrisni nxehtësinë.
Shtoni kërpudhat dhe pancetën dhe përzijini herë pas here, derisa kërpudhat të nxjerrin lëngun e tyre, 10-12 minuta.
Shtoni gjethet e trumzës dhe gatuajini 2 minuta më shumë.
Hidhni verë të bardhë dhe kuzhinier dhe vazhdoni të gatuani, 2-4 minuta.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe kthejeni qepët e karamelizuara në tigan.
Shto creme fraiche dhe përzijini mirë për të kombinuar.
Lereni mënjanë.
Në një tas të madh, shtoni vezët, të verdhën e vezës, qumështin, arrëmyshkun dhe specin e kuq, pastaj shtoni kripë dhe piper për shije.
Shtoni thërrimet e bukës, përzierjen e kërpudhave, dhe ⅔ filxhan të djathit, duke i përzier për të kombinuar.
Transferoni budingun e bukës në tavën e përgatitur me djathin e mbetur të filxhanit.
Piqini duke e rrotulluar tavën disa herë, derisa budingu është vendosur në qendër dhe është fryrë, rreth 25 minuta.
Pasi të jetë pjekur, hiqeni nga furra dhe sherbejeni të ngrohtë.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment