Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Vendosni fasulet në një tenxhere ose tigan dhe mbulojini me ujë.
2.Shtoni 3 lugë vaj, qepet dhe specat e kuq të thatë.
3,Gatuajini fasulet për 1 orë e gjysëm deri në 2 orë në zjarr të mesëm.
4.Ngrohni furrën në 200 gradë.
5.Kur fasulet të jenë bërë, në një tigan shtoni gjysmën e gotës së vajit dhe piperin e kuq në zjarr të mesëm.
6.Trazojeni deri sa të miskohet tamam dhe piperi i kuq të jetë kombinuar me vajin.
7.Shtojeni këtë në tenxheren me fasulet dhe trazojeni mirë.
8.Marinojeni me kripë dhe piper dhe lereni të vlojë për rreth 3 minuta.
9.Të gjitha fasulet hidhini në një tavë të thellë dhe shtoni ujë deri sa të mbulohen fasulet.
10.Vendosni qepë dhe specin e kuq për dekor.
11.Piqeni në furrë për 30 minuta.
12.Lereni të piqet 15 minuta dhe shtoni majdanozin.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment