Nga
">Fundim Gjepali8 Nëntor, 2020 Lexoje për 1 minutë
Rizoto me ostrike, koper, piper Sichuan dhe pika limoni
1 qepë mesatare
Vaj
Kripë
1 gotë oriz
Pak verë
Kopër
1 filxhan ostrika
2 gota lëng peshku
Lëkurë limoni
Lëng limoni
1.Marrim nje tenxhere e vendosim ne zgarë i hedhim vajin dhe qepen e leme ne zjarr te ulet derisa qepa te skuqet pak.
2.I hedhim orizin e perziejme, mire i hedhim pak kripe e shuajmë me veren dhe e leme derisa vera të avulloje.
3.Më pas i hedhim gjysmën e koprës së grire, gjysmen e ostrikave, i hedhim lëng peshku deri sa që lengu mbulon orizin dhe e leme te ziej me zjarr të embel deri sa te zihet dhe duke i shtuar lengun e peshkut të duhur.
4.Kur orizi te jete gati i zier, fikim zjarrin e leme te pushojë per 1 minute dhe pastaj i hedhim gjysmen e kopres së mbetur, ostrikat, gjalpin, lekuren e limonit te grire dhe e perziejmë me nje luge druri fort deri sa orizi te behet i kremosur.
5.E servirim rizoton duke i hedhur siper pika, pika lengu limoni.
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Lini një koment