Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere me ujë e kripë, zieni si zakonisht penet.
2.Sapo të kenë zierë i kulloni dhe i lini mënjanë.
3.Ndërkohë në një tigan me pak vaj, skuqni kërpudhat me hudhrat përreth 7 minuta. I shtoni lëngun e limonit.
4.I shtoni edhe domatet e thata. I përzieni dhe i lini për gati 5 minuta.
5.Shtoni spinaqin, qumështin, lëngun e perimeve dhe hudhrën pluhur. I përzieni mirë derisa të kombinohen. I lini për 5 minuta.
6.Shtoni penet në tigan dhe i trazoni mirë. I shtoni sipër borzilokun e copëtuar. Provojeni nëse ka nevojë për më shumë kripë apo piper.
7.Shërbejeni pastat e ngrohta. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento