Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Dajana, na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Një supë me bazë mishin dhe orizin, një nga gatimet e preferuar të shqiptarëve, megjithatë Dajana ke preferuar të shtojë edhe disa përbërës të tjerë duke i shtuar edhe një shije më fantastike supës me mish, oriz dhe perime.
Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:
Përbërësit:
1/2 filxhan me proshutë
1 kuti me mish të grirë
1 karafil hudhër
1 qepë e kuqe
1/2 filxhan karrota
Kripë
Piper i zi
1 spec i verdhë
1/4 filxhan verë e bardhë
3 filxhanë supë pule
1 filxhan oriz i gatuar
1 filxhan majdanoz
Përgatitja:
1.Në një tenxhere të madhe ku keni vendosur vajin të nxehet hidhni proshutën dhe lereni të skuqet.
2.Pasi të jetë gatuar transferojeni proshutë në një pjatë.
3.Mbi vajin e proshtës hidhni mishin e grirë dhe rrisni nxehtësinë e furrës.
4.Lereni të gatuhet për rreth 3 minuta.
5.Shtoni hudhër, qepë të kuqe, karrota, kripë dhe piper të zi.
6.Pasi të gatuhen për 1 minutë shtoni specin e verdhë dhe verën e bardhë.
7.Lerini të ziejnë për 5 minuta dhe pastaj shtoni orizin e gatuar më herët dhe majdanozin.
8.Hidheni në pjata dhe shërbejeni me proshutën e skuqur më parë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment