Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Dajana, na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Një supë me bazë mishin dhe orizin, një nga gatimet e preferuar të shqiptarëve, megjithatë Dajana ke preferuar të shtojë edhe disa përbërës të tjerë duke i shtuar edhe një shije më fantastike supës me mish, oriz dhe perime.
Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:
Përbërësit:
1/2 filxhan me proshutë
1 kuti me mish të grirë
1 karafil hudhër
1 qepë e kuqe
1/2 filxhan karrota
Kripë
Piper i zi
1 spec i verdhë
1/4 filxhan verë e bardhë
3 filxhanë supë pule
1 filxhan oriz i gatuar
1 filxhan majdanoz
Përgatitja:
1.Në një tenxhere të madhe ku keni vendosur vajin të nxehet hidhni proshutën dhe lereni të skuqet.
2.Pasi të jetë gatuar transferojeni proshutë në një pjatë.
3.Mbi vajin e proshtës hidhni mishin e grirë dhe rrisni nxehtësinë e furrës.
4.Lereni të gatuhet për rreth 3 minuta.
5.Shtoni hudhër, qepë të kuqe, karrota, kripë dhe piper të zi.
6.Pasi të gatuhen për 1 minutë shtoni specin e verdhë dhe verën e bardhë.
7.Lerini të ziejnë për 5 minuta dhe pastaj shtoni orizin e gatuar më herët dhe majdanozin.
8.Hidheni në pjata dhe shërbejeni me proshutën e skuqur më parë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment