Omëletë spanjolle me patate dhe vezë

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 40 min

Ingredientët

  • 6 vezë
  • 6-7 patate
  • 1 e 1/4 filxhan vaj ulliri
  • 1 qepë e madhe
  • Majdanoz

Udhëzimet

1

Në tas të mesëm hidhni vezët me 3/4 lugë çaji kripë dhe lëreni mënjanë. Në një tas të madh, hidhni patatet me kripë.

2

Në një tigan vini vajin të ngrohet dhe shtoni patatet.

3

Gatuajini 10-12 minuta duke i kthyer herë pas here nga të gjitha anët.

4

Pasta transferojini me lugë në një tas të madh.

5

Në tigan, shtoni qepët dhe gatuajini 12 minuta ose deri sa të zbuten.

6

Pasi të jenë skuqur i transferoni qepët në një tas me patatet.

7

Kur përzierja e patateve dhe qepëve të jetë ftohur përzijini bashkë derisa të kombinohen mirë.

8

Vijeni përzierjen në tigan të skuqet për 1 minutë.

9

Shto përzierjen e vezëve me patatet në tigan, zvogëloni nxehtësinë dhe gatuajini 7 minuta ose derisa vezët të jenë skuqur.

10

Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe mbulojeni me një kapak të madh, pastaj kthejeni përmbys me kujdes duke mbajtur pjatën dhe tiganin së bashku.

11

Rrotullojeni dhe vijeni sërish omëletën në tigan edhe për 3 minuta.

12

Shërbejeni të ngrohtë të zbukuruar me majdanoz.

Lini një koment