Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Në një enë hidhni gjalpin dhe vendoseni në nxehtësi që të shkrijë.
Ndërkohë hidhni në blendër biskotat dhe drithërat deri sa të bëhen thërrime.
Përzierjen hidheni në një enë duke e shtypur fort dhe futeni në ngrirje për 30 minuta.
Në një tigan hidhni së bashku miell misri dhe 1/2 filxhan sheqer.
Shtoni qumështin dhe të verdhën e vezëve.
Gatuajini mbi nxehtësi të mesme dhe përzijini vazhdimisht deri sa masa e përgatitur të bëhet njësh dhe të trashet.
Hiqeni nga nxehtësia dhe brenda hidhni copat e çokollatës, vaniljen dhe kripën.
Sipër përpërjes së përgatitur vendosni fetat e bananes.
Kremin rriheni me një lugë sheqer në një shpejtësi mesatare me një mikser elektrik dhe vendoseni sipër ëmbëlsirës.
Sipër mund të shtoni edhe drithërat e çokollatës.
Pasi ta mbuloni me kapak enën me mbushjen futeni në frigoriger të ftohet për 8 orë.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment