Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Presim në copëza të vogla perimet dhe i zieni.
Zieni vezën dhe marrni vetëm të verdhën e vezës.
Pasi perimet dhe veza janë zier futini në mikser të verdhën e vezës dhe perimet dhe bëni një pure jo shumë të trashë pasi do t’i shtoni dhe drithërat.
Pasi keni fruluar ingredientët dhe keni arritur një pure jo fort të trashë merreni dhe hidheni në një tenxhere të vogël.
Shtoni dhe i përzieni me rrahësen manuale të vezës që mos me krijohen kokrriza.
Mos harroni pureja duhet të jetë e nxehtë në mënyrë që drithrat të shkrihen mirë.
Në fund i shtoni dhe pak vaj ulliri.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento