Keni provuar pene florentine me mish pule? Ja receta fantastike
1 pako pene
4 copa gjoks pule
Kripë, Piper
2 lugë gjelle gjalpë
4 karafil hudhër
3/4 filxhan verë të bardhë
Djathë parmixhano
3/4 filxhan supë pule
1 qese spinaq
2 lugë vaj ulliri
2 gota domate qershi
1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit në ujë të kripur. Kullojini dhe vendosini mënjanë. 2.Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper. 3.Ngrohni gjalpin dhe vajin e ullirit mbi nxehtësinë e lartë në një tigan të madh. 4.Shtojeni mishin e pulës në tigan dhe mos e përzieni për një minutë ose dy për të lejuar që mishi të marrë ngjyrë të artë. 5.Kthejeni mishin dhe në anën tjetër të gatuhet dhe pastaj hiqeni pulën nga tigan.Kthejeni nxehtësinë në të mesme. 6.Shtoni hudhër dhe gatuajeni pak për të shmangur djegien. 7.Pas rreth 30 sekondave, hidhni në supë dhe verë. 8.Lejoni që lëngu të ftohet dhe pastaj vazhdoni të gatuani derisa të reduktohet të paktën gjysma e lëngut. Fikni nxehtësinë. 9.Shto spinaq, domate, pulë, makarona të gatuara dhe djathë parmixhano në tigan. 10.Hidhni spinaq për të kombinuar. 11.Shtoni më shumë djathë parmixhano dhe shërbejeni menjëherë!
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment