Keni provuar pene florentine me mish pule? Ja receta fantastike
1 pako pene
4 copa gjoks pule
Kripë, Piper
2 lugë gjelle gjalpë
4 karafil hudhër
3/4 filxhan verë të bardhë
Djathë parmixhano
3/4 filxhan supë pule
1 qese spinaq
2 lugë vaj ulliri
2 gota domate qershi
1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit në ujë të kripur. Kullojini dhe vendosini mënjanë. 2.Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper. 3.Ngrohni gjalpin dhe vajin e ullirit mbi nxehtësinë e lartë në një tigan të madh. 4.Shtojeni mishin e pulës në tigan dhe mos e përzieni për një minutë ose dy për të lejuar që mishi të marrë ngjyrë të artë. 5.Kthejeni mishin dhe në anën tjetër të gatuhet dhe pastaj hiqeni pulën nga tigan.Kthejeni nxehtësinë në të mesme. 6.Shtoni hudhër dhe gatuajeni pak për të shmangur djegien. 7.Pas rreth 30 sekondave, hidhni në supë dhe verë. 8.Lejoni që lëngu të ftohet dhe pastaj vazhdoni të gatuani derisa të reduktohet të paktën gjysma e lëngut. Fikni nxehtësinë. 9.Shto spinaq, domate, pulë, makarona të gatuara dhe djathë parmixhano në tigan. 10.Hidhni spinaq për të kombinuar. 11.Shtoni më shumë djathë parmixhano dhe shërbejeni menjëherë!
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Lini një koment