Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Prisni të gjitha perimet në copa të vogla dhe lërini mënjanë.
Derdhni miellin dhe erëzat në një tas të madh dhe përziejini mirë.
Shtoni mishin e zier në përzierjen e miellit.
Përzijeni mishin derisa të gjitha pjesët të jenë veshur mirë.
Shtoni vajin në një tigan dhe vendoseni në sobë.
Hidhni mishin në tigan dhe lëreni të skuqet deri sa të marrë ngjyrë kafe.
Hiqeni mishin e pjekur dhe hidheni në tas të madh.
Hidhni verën në tigan dhe lëreni derisa pikat të jenë të trasha.
Shtoni mishin e skuqur përsëri në tigan.
Shtoni perimet e copëtuara në tigan dhe hidhni lëngun e mishit.
Shtoni më tej dhe pastën e domates dhe lëreni të ziejnë me kapak mbyllur deri sa perimet të jenë zier dhe mishi të zbutet.
Këtë biftek mund ta shërbeni dhe me oriz të zier.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment