Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tigan kombinoni salcën marinara dhe kungullin e njomë.
Shtoni brenda merlucin me 1/4 lugë çaji kripë dhe piper.
Gatuajeni 7 minuta ose derisa merluci të marrë ngjyrë të errët.
Ndërkohë në një tenxhere ngrohni vajin e ullirit.
Shtoni hudhër dhe piper të kuq të grimcuar dhe gatuajeni 1 minutë, duke e trazuar.
Shtoni spinaqin dhe 1/8 lugë çaji kripë.
Gatuajeni 5 minuta ose derisa spinaqi të jetë zier, duke e trazuar herë pas here.
Hidheni në pjata ku doni ta shërbeni, spianqin poshtë ndërsa mërlucin lart me salcë.
Shërbejeni me panine gruri.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment