Në tryezën e Marina Vjollcës: Si të gatuash pjatën e preferuar të moderatores

Nuk është aspak e çuditshme që edhe personazhet e famshëm ashtu si të gjithë ne të jenë të fiksuar pas ushqimit tradicional, madje ta kenë ushqimin e preferuar.

Kështu edhe moderatorja shqiptare Marina Vjollca ka treguar se kur vjen puna tek ‘Flija’ ajo nuk e mendon dy herë për ta ngrënë. Pavarësisht se “Flija” është një ushqim tradicional i gatuar me përbërës kalorikë të tepërt si gjalpë apo ajkë, moderatorja i harron linjat për “Flinë”.

Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju ushqimin tradicional, të preferuarin e Marinës “Fli”:

 

 

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 1 orë

Ingredientët

  • 200 gr gjalpë
  • 1 kg miell gruri
  • kripë
  • 4 gota ujë
  • 2 filxhan çaji ajkë
  • 3 lugë vaj

Udhëzimet

1

Marrim miellin dhe e përziejmë me ujin dhe kripën deri sa të tretet dhe të fitojë trashësinë e qumështit.

2

Kosin dhe ajkën e përgatisim në një enë të veçantë.

3

Në një tepsi fillojmë hedhim qullin me miell dhe krijojmë një shtresë të hollë.

4

Më pas hedhim ajkën po ashtu duke formuar një shtresë të hollë.

5

E përsërisim disa herë deri sa të mbarojnë të dyja përzierjet.

6

Pasi të jetë mbushur tepsia e marrim dhe e pjekim në saç.

Lini një koment