Në tryezën e Marina Vjollcës: Si të gatuash pjatën e preferuar të moderatores
Nuk është aspak e çuditshme që edhe personazhet e famshëm ashtu si të gjithë ne të jenë të fiksuar pas ushqimit tradicional, madje ta kenë ushqimin e preferuar.
Kështu edhe moderatorja shqiptare Marina Vjollca ka treguar se kur vjen puna tek ‘Flija’ ajo nuk e mendon dy herë për ta ngrënë. Pavarësisht se “Flija” është një ushqim tradicional i gatuar me përbërës kalorikë të tepërt si gjalpë apo ajkë, moderatorja i harron linjat për “Flinë”.
Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju ushqimin tradicional, të preferuarin e Marinës “Fli”:
Koha e përgatitjes: 20 min–Koha e gatimit: 1 orë
Ingredientët
200 gr gjalpë
1 kg miell gruri
kripë
4 gota ujë
2 filxhan çaji ajkë
3 lugë vaj
Udhëzimet
1
Marrim miellin dhe e përziejmë me ujin dhe kripën deri sa të tretet dhe të fitojë trashësinë e qumështit.
2
Kosin dhe ajkën e përgatisim në një enë të veçantë.
3
Në një tepsi fillojmë hedhim qullin me miell dhe krijojmë një shtresë të hollë.
4
Më pas hedhim ajkën po ashtu duke formuar një shtresë të hollë.
5
E përsërisim disa herë deri sa të mbarojnë të dyja përzierjet.
6
Pasi të jetë mbushur tepsia e marrim dhe e pjekim në saç.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment