Kungull i verdhë në tavë me mocarella dhe djathë parmixhano
800 gram kungull i verdhë
220 gram djathë mocarella
4 lugë gjelle parmixhano i grirë
Vaj ulliri kripë dhe piper të zi
Borzilok
1.Pastrojmë kungullin nga lëkura dhe e presim atë në feta të holla. Në një tas vendosim 200 gram pure domatesh, kripë dhe 2 lugë gjelle vaj ulliri.
2.Në një tepsi 28 me 20 cm fillimisht hedhim pak vaj ulliri dhe lyejmë tavën me furçë. Mbi të shpërndajmë 2 lugë gjelle salcë.
3.Vendosim fetat e kungullit njëra pas tjetrës duke e mbuluar të gjithë sipërfaqen e tavës me fetat e kungullit.
4.Spërkasim kungullin me kripë dhe piper të zi. Shpërnadajmë përsëri salcë domatesh mbi kungull. Shpërndajmë djathë mocarella mbi salcë, disa gjethe borzilok, dhe e pudrosim me pak parmixhano të grirë.
5.Mbulojmë djathërat me shtresën e dytë me feta kungulli dhe vazhdojmë si më parë.
6.Në fund vendosni djathin mocarella dhe parmixhano.
7.Spërkatim dhe me pak vaj dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 35 minuta. Ju bëftë mirë!
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment