Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Marrim perimet dhe i presim mundësisht në të njëjtën trashësi.
Patëllxhanët i spërkasim me pak kripë dhe i lëmë të rrinë rreth 10 minuta
Me ndihmën e një letre kuzhine thajmë patëllxhanët nga lëngu që kanë nxjerrë.
Në një tigan të gjerë e të thellë hedhim vajin e ullirit dhe skuqim patëllxhanët sa të marrin pak ngjyrë dhe të zbuten.
Një pjesë të vajit do ta thithin patëllxhanët, kështu që tek ajo që mbetet do shtojmë karrotën e grirë, qepën dhe selinonë. I fërgojmë sa qepa të zbutet dhe më pas shtojmë mishin e grirë
E skuqim mishin e grirë për 2-3 minuta dhe shtojmë domatet të grira imët, kripë e piper dhe ujin.
E lëmë kimën të gatuhet në zjarr mesatar derisa uji të jetë avulluar në gjysëm dhe kima të mos jetë as shumë e ujshme e as shumë e thatë.
Për të përgatitur tavën, ngrohim furrën në 240˚C.
Shtrojmë në një tavë rrumbullake me diametër 25 cm një rresht patëllxhanë, patate, kungulleshka dhe e mbulojmë me gjysmën e kimës.
Ripërsërisim shtresën e dytë me perimet e mbetura dhe e mbulojmë me kimën e mbetur.
E mbulojmë tavën me letër alumini dhe e pjekim për 20 minuta deri sa patatet të jenë zbutur.
Ndërkohë që tava gatuhet, përgatisim beshamelin.
Në një enë të thellë tresim gjalpin dhe shtojmë miellin.
E trazojmë sa mielli të njomet me gjalpin dhe shtojmë qumështin duke e rrahur me shpejtësi.
Rregullojmë me kripë dhe arrë moskat dhe duke e trazuar vazhdimisht e gatuajmë deri sa të trashet.
Kur patatet të jenë zbutur, nxjerrim tavën, e mbulojmë me beshamel dhe më pas shtojmë djathin e grirë sipër.
E pjekim edhe për 15 minuta të tjera dhe tava është gati.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment