1.Për recetën e orizit me limon dhe krahë pule, eleminoni pjesën fundore të krahëve, më pas prijini në mes.
2.Skuqeni orizin në një tigan pa yndyrë përreth 1 minutë, më pas hidhni lëngun e nxehtë (duhen 800-900 gramë) duke i hedhur pak nga pak dhe duke e përzier shpesh derisa sa orizi të mos jetë tërësisht i thatë (rreth 18 minuta).
3.Hiqeni nga zjarri duke i hedhur gjalpin, kaçkavallin e grirë dhe lëngun e një limoni.
4.Ndërsa gatuani rizoton, hidhni krahët e pulës në një tigan me pak vaj dhe skuqini për 3-4 minuta në flakë të lartë, më pas hidhini kripë, reduktoni flakën në minimum, mbulojini dhe gatuajini për 10 minuta.
5.Shpërndani orizin në pjata dhe plotësojini me krahë pule.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment