Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vendosim një tigan në zjarr mesatar dhe hedhim në të farat e susamit.
I pjekim mirë duke i përzierë shpesh derisa të marrin ngjyrë të artë, duke patur shumë kujdes sepse farat e susamit digjen lehtësisht.
Nëpërmjet procesit të pjekjes së farave të susamit, kremi i tahinit do të ketë një shije që i afrohet pak arrave.
I lëmë të ftohen plotësisht në një pjatë të cekët.
I vendosim farat e pjekura të susamit në një mikser elektrik dhe shtojmë 3 luge vaj ulliri (ose susami) dhe i grijmë derisa të formohet një krem homogjen.
Shtojmë akoma edhe pak vaj ulliri derisa të arrijmë trashësinë e dëshiruar.
E ruajmë në një kavanoz të mbyllur hermetikisht brenda në frigorifer për maksimumi 3 muaj.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment