Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Vendosim një tigan në zjarr mesatar dhe hedhim në të farat e susamit.
I pjekim mirë duke i përzierë shpesh derisa të marrin ngjyrë të artë, duke patur shumë kujdes sepse farat e susamit digjen lehtësisht.
Nëpërmjet procesit të pjekjes së farave të susamit, kremi i tahinit do të ketë një shije që i afrohet pak arrave.
I lëmë të ftohen plotësisht në një pjatë të cekët.
I vendosim farat e pjekura të susamit në një mikser elektrik dhe shtojmë 3 luge vaj ulliri (ose susami) dhe i grijmë derisa të formohet një krem homogjen.
Shtojmë akoma edhe pak vaj ulliri derisa të arrijmë trashësinë e dëshiruar.
E ruajmë në një kavanoz të mbyllur hermetikisht brenda në frigorifer për maksimumi 3 muaj.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment