Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një tas vendosim 1 vezë të plotë. Shtojmë në të pak kripë, piper të zi dhe i përziejmë mirë.
2.Shtojmë dy lugë gjelle djathë parmigiano, miellin, 1 lugë çaji pluhur pjekës, ujë ambienti pak nga pak dhe i përziejmë me lugë druri.
3.Presim domatet në kubik të vegjël dhe i shtojmë tek brumi. Shtojmë edhe borzilokun e copëtuar dhe rikotën.
I përziejmë mirë, shtoni rigonin.
4.Në një tepsi me letër pjekjeje vendosim një 1-2 lugë gjelle nga masa për petullat, për secilën petull.
5.Kështu veproni deri në fund duke i vendosur me një distancë nga njëra tjetra.
6.I fusni në furrë për 25-30 minuta derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.
7.Shijojini të ngrohtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment