Petulla me domate dhe djathë të pjekura në furrë. Do marroseni pas kësaj recete!

200 gram miell
2 lugë gjelle djathë parmigiano i grirë imët
10-12 pomodorini
100 gram rikota
4 gjethe borziloku
1 lugë çaji pluhur pjekës
¾ gotë ujë ambienti
1 vezë
Rigon

1.Në një tas vendosim 1 vezë të plotë. Shtojmë në të pak kripë, piper të zi dhe i përziejmë mirë.

2.Shtojmë dy lugë gjelle djathë parmigiano, miellin, 1 lugë çaji pluhur pjekës, ujë ambienti pak nga pak dhe i përziejmë me lugë druri.

3.Presim domatet në kubik të vegjël dhe i shtojmë tek brumi. Shtojmë edhe borzilokun e copëtuar dhe rikotën.
I përziejmë mirë, shtoni rigonin.

4.Në një tepsi me letër pjekjeje vendosim një 1-2 lugë gjelle nga masa për petullat, për secilën petull.

5.Kështu veproni deri në fund duke i vendosur me një distancë nga njëra tjetra.

6.I fusni në furrë për 25-30 minuta derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.

7.Shijojini të ngrohtë.

Lini një koment