1 lugë erëza në vaj (koper,majdanoz,nenexhik dhe hudher e njomë)
1.Në një tenxhere me pak vaj ulliri kaurdisim qepën, shtojmë patatet e prera dhe vazhdojmë kaurdisjen sa të zbuten. 2.Shtojmë brokolin, ujë dhe kripë sa të mbulohen plotësisht. E ziejmë supën 15 minuta dhe më pas e bluajmë me blender. 3.Shtojmë erëzat, kremin e djathit dhe e bluajmë përsëri. E shijojmë të ngrohtë me pak vaj ulliri dhe bukë të thekur sipër. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment