1.Gatuani pastat sipas instruksioneve. I hiqni pak më herët në mënyrë që të jenë aldente.
2.Në një tas përzieni të gjithë përbërësit e salcës.
3.I prisni domatet dhe qepën në feta. Prisni edhe borzilokun.
4.I bashkoni të gjithë përbërësit në një enë të madhe: Shtoni pastat e gatuara, mozarellën, borzilokun, qepën dhe domatet.
5.Sipër i shtoni salcën dhe përzieni gjithçka mirë. Shërbejeni nëpër pjata dhe shijojeni!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment