Kaneloni të mbushura me spinaq, djathë dele dhe fara pishe

Ingredientët

  • 3 lugë gjalpë
  • 1 hudhër
  • 400 gr spinaq
  • Arrëmyshk
  • Makarona kanelloni 12 copë (pasta role)
  • 400 ml qumësht
  • 75 gr fara pishe
  • 1 qepë
  • 1-2 lugë vaj vegjetal
  • 150 gr djathë dele
  • 3 lugë miell
  • 100 gr djathë gorgonzola

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 200 ° C dhe lyeni me vaj një tavë pjekjeje me gjalpë.

2

Shtoni hudher dhe qepë në vaj të nxehtë.

3

Shtoni spinaqin dhe lereni të skuqet.

4

Për shije shtoni kripë, piper të zi dhe arrëmyshk.

5

Hiqeni nga nxehtësia, lereni të ftohet.

6

Miksoni spinaqin me fara pishe dhe gorgonzola.

7

Mbushni kanellonit me përzierjen e spinaqit dhe vendosini ato në pjatën e përgatitur.

8

Shkrini gjalpin në një tenxhere dhe shtoni miell.

9

Shtoni qumështin dhe përzijini mirë së bashku që të mos formohen gunga.

10

Shtoni djathin, kripë, piper të zi dhe arrëmyshk.

11

Hidhni salcën mbi kanellonit dhe piqini për rreth 30 minuta.

12

Hiqini nga furra dhe shërbejeni.

Lini një koment