Kulaç shtëpie me saçiçe dhe parmixhano

Ingredientët

  • 500 gr miell
  • 300 gr salçiçe
  • 100 gr parmixhano
  • Vaj ulliri
  • Kripë

Udhëzimet

1

Hedhim miellin në tavolinë dhe në mes hapim një gropë.

2

Hedhim brenda pak kripë, vaj dhe ujë avash avash.

3

Fillojmë të përziejmë brumin deri sa të krijohet masa homogjene.

4

Më pas e lemë brumin të vijë për rreth 2 orë.

5

Marrim salçiçet dhe i presim në copa.

6

I hedhim në një enë bashkë me pak vaj ulliri dhe parmixhano dhe i përziejmë mirë.

7

Pasi brumi ka ndenjur për dy orë e marrim dhe e ndajmë në dy copa.

8

Njërën copë e hapim me duar në një tavë të lyer më pak vaj dhe hedhim sipër salçiçet.

9

Sipër shtrijmë pjesën tjetër të brumit duke e hapur me dorë.

10

Shtojmë sipër pak kripë e vaj dhe e shpojmë me pirun që të piqet më mirë.

11

E vendosim tavën në furrë dhe e lemë të piqet në 180 gradë deri sa të marrë ngjyrë të artë.

12

E shërbejmë të nxehtë!

Lini një koment