Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Hedhim miellin në tavolinë dhe në mes hapim një gropë.
Hedhim brenda pak kripë, vaj dhe ujë avash avash.
Fillojmë të përziejmë brumin deri sa të krijohet masa homogjene.
Më pas e lemë brumin të vijë për rreth 2 orë.
Marrim salçiçet dhe i presim në copa.
I hedhim në një enë bashkë me pak vaj ulliri dhe parmixhano dhe i përziejmë mirë.
Pasi brumi ka ndenjur për dy orë e marrim dhe e ndajmë në dy copa.
Njërën copë e hapim me duar në një tavë të lyer më pak vaj dhe hedhim sipër salçiçet.
Sipër shtrijmë pjesën tjetër të brumit duke e hapur me dorë.
Shtojmë sipër pak kripë e vaj dhe e shpojmë me pirun që të piqet më mirë.
E vendosim tavën në furrë dhe e lemë të piqet në 180 gradë deri sa të marrë ngjyrë të artë.
E shërbejmë të nxehtë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment