Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Për përgatitjen e salcës, mjafton të kombinoni të gjithë përbërësit në një enë dhe trazojini mirë. I lini për pak minuta mënjanë.
2.Ndërkohë në një tavë shtoni fiqtë e përgjysmuar së bashku me gjalpin dhe i fusni në furrë për 10 minuta. Poshtë tavës vendosni një letër pjekjeje.
3.Përzieni kanellën dhe sheqerin dhe më pas ia shtoni fiqve. Këto të fundit i lini derisa të zbuten. Pasi të jenë gati shtoni proshutën e prerë hollë dhe rukolën e larë mirë. Tani shtoni djathin dhe i trazoni mirë.
4.Shtoni pak kripë e piper. I përzieni me kujdes.
5.E kaloni sallatën në një enë tjetër të pastër dhe tani është koha t’i shtoni salcën që përgatitët pak më parë.
6.Sipas dëshirës mund ta lini edhe për pak minuta në frigorifer që të ftohet. Shijojeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment