1.Për përgatitjen e salcës, mjafton të kombinoni të gjithë përbërësit në një enë dhe trazojini mirë. I lini për pak minuta mënjanë.
2.Ndërkohë në një tavë shtoni fiqtë e përgjysmuar së bashku me gjalpin dhe i fusni në furrë për 10 minuta. Poshtë tavës vendosni një letër pjekjeje.
3.Përzieni kanellën dhe sheqerin dhe më pas ia shtoni fiqve. Këto të fundit i lini derisa të zbuten. Pasi të jenë gati shtoni proshutën e prerë hollë dhe rukolën e larë mirë. Tani shtoni djathin dhe i trazoni mirë.
4.Shtoni pak kripë e piper. I përzieni me kujdes.
5.E kaloni sallatën në një enë tjetër të pastër dhe tani është koha t’i shtoni salcën që përgatitët pak më parë.
6.Sipas dëshirës mund ta lini edhe për pak minuta në frigorifer që të ftohet. Shijojeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment