Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Marinojmë kofshët e pulës me kripë dhe piper.
Nxehim vajin në një tigan të madh mbi temperaturën mesatare.
Vendosim kofshët e pulës dhe i gatuajmë për rreth 10-12 minuta në tigan, duke i hedhur kohë pas kohe yndyrë, derisa lëkura të marrë ngjyrë kafe.
I kthejmë nga ana tjetër dhe i gatuajmë edhe për 8–10 minuta.
Pas kësaj i vendosim kofshët në një pjatë të madhe.
Në të njëjtin tigan, pasi rrisim nxehtësinë nga mesatare në të lartë, gatuajmë proshutën duke e trazuar derisa të theket e të marrë ngjyrë, për rreth 5 minuta.
Fillimisht shtojmë qepën, specin e kuq dhe më pas radhiqet.
I lemë në zjarr, duke i trazuar për pak minuta.
I heqim nga tigani dhe i shtrojmë nëpër pjata.
Në fund vendosim sipër tyre kofshët e pulës.
Shtrydhim limon sipër dhe u shtojmë edhe pak copa speci të kuq.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment