“Varka me perime”. Recetë e veçantë amerikane që nuk duhet lënë pa provuar!
Për këtë recetë ju nevojiten:
1 bukë si në foto
6 vezë
1 lugë gjelle qumësht
Speca të prerë imët
Kërpudha të prera imët
1 lugë gjelle qepë e kuqe e grirë imët
½ filxhan me mozzarella e grirë imët
Pak majdanoz i freskët
Domate qershizë për servirje
kripë, piper
Tek veza e rrahur shtoni kërpudhat, specat, djathin, qepën, kripë, piper, qumështin.
I hiqni bukës tulin e brendshëm
Brenda shtoni masën me vezë
Sipër i shtoni djathin e mbetur. E fusni në furrën e parangrohur për 35 minuta në 200 gradë. Në fund e servirni sipër me domatet e ndara përgjysmë dhe pak majdanoz. Ju bëftë mirë!
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment