“Varka me perime”. Recetë e veçantë amerikane që nuk duhet lënë pa provuar!
Për këtë recetë ju nevojiten:
1 bukë si në foto
6 vezë
1 lugë gjelle qumësht
Speca të prerë imët
Kërpudha të prera imët
1 lugë gjelle qepë e kuqe e grirë imët
½ filxhan me mozzarella e grirë imët
Pak majdanoz i freskët
Domate qershizë për servirje
kripë, piper
Tek veza e rrahur shtoni kërpudhat, specat, djathin, qepën, kripë, piper, qumështin.
I hiqni bukës tulin e brendshëm
Brenda shtoni masën me vezë
Sipër i shtoni djathin e mbetur. E fusni në furrën e parangrohur për 35 minuta në 200 gradë. Në fund e servirni sipër me domatet e ndara përgjysmë dhe pak majdanoz. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment