Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Tek kjo recetë do përqendrohemi vetëm tek mbushja e gjirove greke me mish pule.
Çfarë ju duhet:
Udhëzime:
Filetot e pulës do i marinoni në një tas me vaj ulliri, lëng limoni, rigon, hudhra, kripë, piper.
Më pas e fusni tasin në frigorifer dhe i lini për 30 minuta.
Ngrohni skarën dhe i piqni për 5-7 minuta nga secila anë. Ngrohni gjithashtu edhe pitet.
Prisni 5 minuta para se të prisni mishin në kubik të vegjël ose shirita.
Merrni pitet dhe i lyeni me xaxiq ose salcë kosi të thjeshtë, shtoni mishin, patatet e skuqura dhe perimet tuaja të preferuara, si për shembull domate, kastraveca, speca, qepë etj. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment