Të bësh një gjiro greke në shtëpi është kaq e thjeshtë!

Tek kjo recetë do përqendrohemi vetëm tek mbushja e gjirove greke me mish pule.

Çfarë ju duhet: 

  • 3-4 fileto pule
  • ¼ filxhan me vaj ulliri
  • 2 lugë gjelle lëng limoni
  • 4 thelpi hudhër
  • 1 lugë çaji rigon
  • ½ lugë çaji me kripë
  • ¼ lugë çaji me piper

Udhëzime: 

Filetot e pulës do i marinoni në një tas me vaj ulliri, lëng limoni, rigon, hudhra, kripë, piper.

Chicken in a bowl in marinade

Më pas e fusni tasin në frigorifer dhe i lini për 30 minuta.

Ngrohni skarën dhe i piqni për 5-7 minuta nga secila anë. Ngrohni gjithashtu edhe pitet.

The chicken breast being grilled on each side

Prisni 5 minuta para se të prisni mishin në kubik të vegjël ose shirita.

The chicken breast sliced on a chopping board

Merrni pitet dhe i lyeni me xaxiq ose salcë kosi të thjeshtë, shtoni mishin, patatet e skuqura dhe perimet tuaja të preferuara, si për shembull domate, kastraveca, speca, qepë etj. Ju bëftë mirë!

Chicken gyro on pita with veggies and tzatziki

Lini një koment