Supë me karota dhe xhinxher, super e mirë për imunitetin tuaj!

7 karota të qëruara
1 lugë gjelle xhinxher pluhur
2 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë, piper për shije
1 qepë mesatare e prerë imët
4 gota me lëng perimesh
1 gotë me qumësht kokosi
Kubik buke të thekur për servirje

1.Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
2.Vendosni në të karotat e qëruara. I shtoni sipër pak kripë, piper dhe 1 lugë vaj ulliri. I përzieni mirë dhe i lini në furrë të paktën 30 minuta.
3.Ndërkohë në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën për 5-7 minuta.
4.Shtoni hudhrat, xhinxherin dhe i përzieni për 30 sekonda.
5.Shtoni lëngun e perimeve dhe më pas karotat e nxjerra nga furra.
6.Sipër i kaloni blenderin e dorës për ta bërë kremoze.
7.Sapo supa të marrë një valë i shtoni qumështin dhe e hiqni nga zjarri.
8.Kontrollojeni shijen për kripë ose piper. Shërbejeni supën e ngrohtë me pak bukë të thekur sipër. Ju bëftë mirë!

Lini një koment