1.Në një tenxhere shkrijmë gjalpin dhe kaurdisim miellin sa të fillojë të zverdhet. Shtojmë hudhrat e copëtuara dhe gjizën.
2.I përziejmë dhe i shuajmë me qumësht ose ujë. Shtoni specin pikant pluhur.
3.E lëmë fërgesën të marrë valë duke e trazuar vazhdimisht për 5-7 minuta. Rregullojmë shijen me kripë dhe e largojmë nga zjarri.
4.Mund ta servirim me gjalpë të shkrirë dhe me pak piper të kuq. Ose mund ta servirim edhe me vezë të skuqura omëlet të thërrmuara ose vezë të ziera dhe qepë të njoma të prera në unaza të holla.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment