Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Pastrojmë domatet nga lëkura dhe i presim në kubikë.
Në një tigan me pak vaj ulliri dhe hudhër, vendosim domatet derisa të shkrijnë.
Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe pak spec djegës dhe i lëmë mënjanë.
Presim patëllxhanët në feta dhe i pjekim pak nga të dyja anët.
Fileton e pulës e presim në feta më të holla dhe e marinojmë me kripë e piper.
Nisim shtrimin e tavës, shtojmë në fund të saj pak salcë dhe më pas një shtresë patëllxhanesh.
Vijojmë me një shtresë fileto pule dhe sërish me patëllxhanë.
Hedhim përsëri pak salcë dhe vendosim disa feta proshutë.
Në fund vëmë mocarelën e prerë në feta të holla.
E pjekim në furrën e parangrohur për rreth 40 minuta dhe pasi ta heqim, hedhim sipër majdanoz të grirë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment