Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Pastrojmë domatet nga lëkura dhe i presim në kubikë.
Në një tigan me pak vaj ulliri dhe hudhër, vendosim domatet derisa të shkrijnë.
Rregullojmë shijen me kripë, piper dhe pak spec djegës dhe i lëmë mënjanë.
Presim patëllxhanët në feta dhe i pjekim pak nga të dyja anët.
Fileton e pulës e presim në feta më të holla dhe e marinojmë me kripë e piper.
Nisim shtrimin e tavës, shtojmë në fund të saj pak salcë dhe më pas një shtresë patëllxhanesh.
Vijojmë me një shtresë fileto pule dhe sërish me patëllxhanë.
Hedhim përsëri pak salcë dhe vendosim disa feta proshutë.
Në fund vëmë mocarelën e prerë në feta të holla.
E pjekim në furrën e parangrohur për rreth 40 minuta dhe pasi ta heqim, hedhim sipër majdanoz të grirë.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment