Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Si fillim marrim shpargujt dhe i pastrojmë, presim pjesën e poshtme të bishtit dhe lemë atë të butën.
Në një tenxhere me avull vendosim me kujdes shpargujt e pastruar dhe të shpëlarë dhe i hedhim sipër pak kripë.
I lemë të ziejnë disa minuta sa të zbuten pak, më pas i lemë të ftohen pak.
Presim petën sfoliate në rripa të hollë.
Marrim shpargujt një e nga një dhe i veshim me sfoliaten.
Pastaj i vendosim shpargujt në një tavë me letër kuzhine poshtë.
Pasi i kemi vënë në tavë me kujdes i lyejmë me anë të një furçe me të verdhën e vezës të rrahur.
Sipër u hedhim farat e lulëkuqes dhe e vendosim tavën në furrë të piqet në furrë të nxehtë 200°C për disa minuta, derisa të shohim që sfolia sipër është skuqur.
Heqim tavën nga furra dhe e lemë të ftohet pak.
Shparguj e përgatitur i hedhim në një pjatë dhe i shërbejmë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment