Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim marrim shpargujt dhe i pastrojmë, presim pjesën e poshtme të bishtit dhe lemë atë të butën.
Në një tenxhere me avull vendosim me kujdes shpargujt e pastruar dhe të shpëlarë dhe i hedhim sipër pak kripë.
I lemë të ziejnë disa minuta sa të zbuten pak, më pas i lemë të ftohen pak.
Presim petën sfoliate në rripa të hollë.
Marrim shpargujt një e nga një dhe i veshim me sfoliaten.
Pastaj i vendosim shpargujt në një tavë me letër kuzhine poshtë.
Pasi i kemi vënë në tavë me kujdes i lyejmë me anë të një furçe me të verdhën e vezës të rrahur.
Sipër u hedhim farat e lulëkuqes dhe e vendosim tavën në furrë të piqet në furrë të nxehtë 200°C për disa minuta, derisa të shohim që sfolia sipër është skuqur.
Heqim tavën nga furra dhe e lemë të ftohet pak.
Shparguj e përgatitur i hedhim në një pjatë dhe i shërbejmë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment