Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Me këtë metodë e gjithë familja juaj do e "përlajë" lulelakrën!
Në një tas të vogël bashkoni qumështin dhe lëngun e 2 limonave. I lini mënjanë për 10 minuta.
Në një tas shtoni miellin.
Ndërkohë në një tas tjetër bashkoni galetën, lëkurën e 2 limonave, kripë dhe pipër të zi.
Lulelakrën e ndani në copa të vogla. Filloni i lyeni copat me radhë tek të tria masat.
Në fund i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj luledielli të nxehur. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment