“Shoqata e Bukës” në Shqipëri ka marrë një vendim për të mos lejuar më prerjen e bukës. Ky vendim është marrë që kur në vendin tonë u konfirmuan dy rastet e para të pacientëve të prekur me Covid-19.
Procesi i pjekjes së bukës merr nga 20-120 minuta kohë në temperaturë që varion nga 220 gradë celsius deri në 300 gradë.
Korja e bukës shikohet si mbrojtëse ndaj mikrobeve të rrezikshme dhe kjo është arsyeja që në këtë situatë në të cilën ndodhet vendi nga Covid-19, buka duhet te shitet e paprerë. Buka që kalon tek makineria shkatërron strukturën e saj dhe e bën atë më të ekspozuar ndaj mikroorganizmave.
Sipas specialistëve të bukës, ky produkt rekomandohet të blihet i paprerë edhe në ditë të tjera normale, e jo më në këtë periudhë urgjence.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment