“Shoqata e Bukës” në Shqipëri ka marrë një vendim për të mos lejuar më prerjen e bukës. Ky vendim është marrë që kur në vendin tonë u konfirmuan dy rastet e para të pacientëve të prekur me Covid-19.
Procesi i pjekjes së bukës merr nga 20-120 minuta kohë në temperaturë që varion nga 220 gradë celsius deri në 300 gradë.
Korja e bukës shikohet si mbrojtëse ndaj mikrobeve të rrezikshme dhe kjo është arsyeja që në këtë situatë në të cilën ndodhet vendi nga Covid-19, buka duhet te shitet e paprerë. Buka që kalon tek makineria shkatërron strukturën e saj dhe e bën atë më të ekspozuar ndaj mikroorganizmave.
Sipas specialistëve të bukës, ky produkt rekomandohet të blihet i paprerë edhe në ditë të tjera normale, e jo më në këtë periudhë urgjence.
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Një sistem imunitar i fortë është çelësi për të mbrojtur trupin tuaj nga sëmundjet dhe infeksionet. Në vend që të mbështeteni tek ilaçet, ka shumë mënyra natyrale për të forcuar imunitetin tuaj në përditshmëri. Ja disa këshilla të thjeshta...
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
Lini një koment