Krostatë me perime, sipas modelit francez. Sa e shëndetshme!
10 vezë të mëdha
½ gotë qumësht
½ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji me piper të zi
2 tufa spinaq
1 kungulleshkë mesatare e prerë në kubik
1 gotë me djathë çedar të grirë imët
120 gram domate qershi të ndara përgjysmë
1.Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merni një tavë me madhësi mesatare dhe e lyeni me vaj ulliri.
2.Në një tas të madh rrihni së bashku vezët, qumështin, kripën, piperin.
3.Shtoni më pas spinaqin, kungullin, dhe djathin. I përzieni butësisht duke i shtuar edhe domatet.
4.Masën e krijuar e shtoni tek tava dhe e fusni në furrë të piqet për 40-45 minuta.
5.Shërbejeni sipër me pak majdanoz të freskët dhe shijojeni!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment