Krostatë me perime, sipas modelit francez. Sa e shëndetshme!

10 vezë të mëdha
½ gotë qumësht
½ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji me piper të zi
2 tufa spinaq
1 kungulleshkë mesatare e prerë në kubik
1 gotë me djathë çedar të grirë imët
120 gram domate qershi të ndara përgjysmë

1.Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merni një tavë me madhësi mesatare dhe e lyeni me vaj ulliri.
2.Në një tas të madh rrihni së bashku vezët, qumështin, kripën, piperin.
3.Shtoni më pas spinaqin, kungullin, dhe djathin. I përzieni butësisht duke i shtuar edhe domatet.
4.Masën e krijuar e shtoni tek tava dhe e fusni në furrë të piqet për 40-45 minuta.
5.Shërbejeni sipër me pak majdanoz të freskët dhe shijojeni!

Lini një koment