Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ziejmë orizin në ujë të bollshëm me kripë për sa minuta shkruhet në etiketë.
Lajmë dhe presim në kubikë të vegjël karrotat dhe kungullin.
Në një tenxhere me ujë të valuar, ziejmë fillimisht karotat, bizelet, kungujt, për 5-8 minuta.
Më pas presim domatet dhe ullinjtë. Pasi orizi të ketë zier e kullojmë dhe e shpëlajmë me ujë të ftohtë që të ndërpresim zbutjen e tij.
Gjithashtu dhe perimet e ziera i shpëlajmë me ujë të ftohtë.
Vendosim orizin në një tas të madh. I përziejmë së bashku me perimet e tjera.
I shtoni uthullën, vaj ulliri, kripë, piper dhe borzilokun e copëtuar. I përzieni të gjitha bashkë dhe shijojeni!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment