Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Perimet janë zgjedhje e mençur kurdoherë që ju shkon mendja për të gatuar. Prandaj Neps.al ju sugjeron sot të përgatisni një tavë me perime për veten dhe familjen tuaj pasi do të ngeleni shumë të kënaqur.
Përgatitja e kësaj recete është shumë e thjeshtë, nuk ju lodh dhe ju merr fare pak minuta kohë.
Dhe nëse enët e kuzhinës janë ato të duhura, gatimi do të jetë absolutisht një kënaqësi më vete, për të gjitha amvisat e Nepsit.
Tavë me perime të mbushura:
Përbërësit:
Udhëzime mbi përgatitjen:
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment