Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në tigan kaurdisim pancetën sa të bëhet krokante, shtojmë preshin dhe vazhdojmë derisa të humbi lëngjet, shtojmë misrat e zier dhe e lëmë të ftohet.
2.Pastrojmë patatet dhe grijmë me rende, i shtrydhim mirë nga lëngjet dhe i vendosim në tavë.
3.Shtojmë preshin, vezët, djathin, miellin, kripën dhe piperin.
4.Formojmë brumin dhe i ndajmë në forma, i vendosim në tavë me letër furre, i lyejmë pak me vaj ulliri dhe i pjekim për 30-40 min me temperaturë 180 gradë.
Receta nga Mirela Andoni
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment